top of page

Bamboe massage

IMG_4188.jpeg

Deze massagevorm komt uit China. De bamboe massage is een techniek waarbij bamboe stokken en/of massage stokken van verschillende lengtes en diameters gebruikt worden voor een deep-tissue techniek. De massage werkt dieper op het lichaam. De zenuwuiteinden in de oppervlakkige spieren en de huid worden optimaal geprikkeld. 

Doormiddel van deze stokken en de warme olie die gebruikt worden, kan het lichaam in een diepe ontspanning gebracht worden en de afvoer van de afvalstoffen bevordert en de bloedsomloop stimuleren. 

Net als bij de andere massage technieken kunnen diverse onderdelen van het lichaam behandeld worden. De massage vorm bestaat uit manuele technieken, het gebruik van handen, armen en ellebogen door de masseur, als het gebruik van de stokken die als een verlengstuk dienen voor een diepere werking.

Door het gebruik van de stokken wordt extra druk aangebracht, waardoor er dieper in de weefsels doorgedrongen kan worden. Hierbij wordt ook warmte gegenereerd door de weefsels optimaal te prikkelen.

Bamboe massage kan op verschillende manieren gegeven worden. Er kan met veel druk gewerkt worden, maar er kan ook op een rustig en ritmische manier op de spieren en weefsels gewerkt worden.

De massage vorm kan werken op het lymfatisch stelsel als op de spieren en omliggende weefsels. De ervaring is een totaal andere (diepere) sensatie dan alleen de manuele technieken. 

Ofwel, weer een totaal andere beleving om tot een volledige ontspanning te komen. 

Maak hier je afspraak

Als je een afspraak wilt inplannen, klikt je op de bovenstaande link.

Hierbij is eenmalig registreren nodig.

Graag verwijs ik je naar de  algemene voorwaarden en huisregels.

 

shutterstock_149651759.jpg
bottom of page